Helsingin konditoriat – esittelyssä 4 suosittua leipomo-konditoriaa

Monella alalla kaikista parhaat ammattilaiset tekevät työstään taidetta – ja niin on myös monien leipomoiden ja konditorioiden kohdalla. Eikä sekään ole yllättävää, että Suomen pääkaupungista Helsingistä löytyy kymmenittäin upeita ja palkittuja leipomoita ja konditorioita. Tässä artikkelissa esitellään niistä muutamia – lue alta neljä hyvin suosittua leipomoa tai konditoriaa Helsingin alueelta!

1. Marian konditoria

Marian konditoria Oy on varmasti kaikille pääkaupunkiseutulaisille tuttu ilmestys. Konditorian logossa on tunnistettava punainen naishahmo. Tämän kahvila-leipomo-konditorian juuret alkavat jo 1900-luvun alusta Helsingin meijeritoiminnasta. Ensimmäistä kertaa tämä leipomo on esiintynyt omalla nimellään 70-luvun puolivälissä, tarkemmin 1976.

Valikoimassaan Marian konditorialla on laaja valikoima erilaisia tuotteita. Tuotteita löytyy niin suolaisia kuin makeitakin, isoista kakuista pieniin kekseihin. Valikoimassa on erilaisia leipiä, valmiita sämpylöitä ja voileipäkakkuja. Makealta puolelta löytyy esimerkiksi leivoksia, pitkoja ja kakkuja. Tuotteita tehdään asiakkaille myös tilauksesta, esimerkiksi erilaisiin juhlahetkiin.

2. Patisserie Teemu & Markus

Helsingistä löytyy monia pienempiäkin konditorioita, joista yksi on nimeltään Patisserie Teemu & Markus, jonka tarina alkaa vuodesta 2011. Tämän konditoria-leipomon valikoimaan kuuluu myös laaja valikoima erilaisia tuotteita, jotka yhdistelevät klassisiin leipomo- ja konditoriaherkkuihin moderneja makuja ja rakenteita.

Leipävalikoimasta löytyy esimerkiksi herkulliset juureen leivotut monivilja- ja vehnäsämpylät. Hääkansalle Patisserie Teemu & Markus tekee myös hääkakkuja, joko valmiista valikoimasta tai yhdessä hääparin kanssa suunnitellen. Muitakin makeita herkkuja tämän konditoria-leipomon valikoimasta löytyy. Herkullisia leivoksia on monenlaisia, kuten macaroneja ja pullia. Myös Patisserie Teemu & Markus tekee tilauksesta erilaisia tuotteita.

3. Ekberg

Legendaarinen Ekberg on vanhin Suomessa toimiva leipomo ja konditoria. Se on toiminut Helsingin ytimessä jo 1800-luvun puolivälistä asti, tarkemmin sanottuna vuodesta 1852 alkaen. Valikoiman kruunaavat kaikille tutut Ekbergin klassiset tuotteet ja maut, mutta uusiakin makuja voi Ekbergillä kokea. Erityisen maukkaat tuotteet ovat Ekbergin tuoreet leivät.

Myös Ekberg toimittaa ja tekee tilauksesta erilaisia suolaisia ja makeita tuotteita.

4. Konditoria pH7

Tämä konditoria on modernia perustusta, ja sen toiminta on alkanut vuonna 2007. Tästäkin leipomo-konditoriasta voi tilata makeita ja suolaisia tuotteita erilaisiin tilaisuuksiin. Erityistä pH7:n valikoimasta tekevät kausiherkut, sekä jäätelöt ja canapet.