Mikä yhdistää Helsingin parhaita leipomoita?

Jonkin asian “parhaus” on usein subjektiivinen kokemus. Teknisesti joitain asioita voidaan arvostella sen mukaan, mikä on jonkin tuotteen elinkaari, miten tuote kestää kulutusta tai vaikka miten hyvin tuotteeseen on upotettu jokin ominaisuus. Kun puhutaan parhaista leipomoista tai kahviloista, parhauden kokemus on näiden kahden yhdistelmä. Kahvilaa voidaan arvioida esimerkiksi hinnan, asiakkaiden määrän tai vaikka myytyjen kahvilitrojen perusteella, mutta lopullisen päätöksen siitä, mikä on paras kahvila, tekee kuluttaja itse.

Subjektiivisesta näkemyksestä huolimatta jotkin kahvilat ovat ansainneet useissa eri testeissä pääkaupunkiseudun tai Helsingin parhaan kahvilan tai leipomon tittelin. Mikä näitä kahviloita tai leipomoita sitten yhdistää? Katso tästä artikkelista muutama esimerkki siitä, mitä menestyvä kahvila tekee.

  • Aamiainen

Usein Suomen parhaita kahviloita yhdistävät monet eri tekijät, joista yksi on aamupala. Aamiainen on etenkin mukaan saatavana kaupunkilaisille loistava palvelu, sillä monet eivät ehdi sellaista nauttimaan kotona.

  • Teema

Yksi yhdistävä asia parhaissa kahviloissa on jokin autenttinen teema, joka kokoaa kahvilan kokonaisuuden yhteen. Teema voi pyöriä vaikka makumaailman, ruokavalion, kuten vegaanisuuden, kaupungin tai vaikka yhden värin takana! Esimerkiksi suosittu helsinkiläinen kahvila Healthinki panostaa siihen, että heidän listoiltaan löytyy nimensä mukaan terveellistä ruokaa, joka on myös ravintorikasta.

  • Tuoreus

Maku on tärkeä asia kun arvioidaan kahviloita ja leipomoita sekä niiden tuotteita. Mutta mikä ruuassa ja sen maussa takaa sen, että se saa parhaan tittelin? Yksi yhdistävä tekijä on ruuan tuoreus. Ei ole mikään ihme, että tehtaalla tehdyt peruspullat eivät maistu samalle, kuin aamulla paikan päällä leivottu tuore pulla. Myös tuore leipä on erittäin nautinnollinen kokemus, ja hyvä leipä ajaa asiakkaita sisään paremmin kuin monet muut markkinoinnilliset asiat

  • Palvelu ja elämys

Toistuvasti parhaiden kahviloiden listoja ja arvosteluita tarkstellessa yhteneväksi teemaksi osoittautuu se, millaista palvelua kahvilassa saa. Palvelu voi olla erityisen henkilökohtaista, nopeaa tai hymyileväistä, jotta se ansaitsee tulla nostetuksi parhaan kahvilan perusteluissa.

Toinen ratkaiseva tekijä voi olla elämys, joka usein linkittyy vahvasti kahvilan tai leipomon teemaan. Jos asiakas kokee teeman vahvasti asioidessaan paikan päällä, vaikuttaa se erittäin positiivisesti kokemukseen.